Tito en het leeuwencircus

Deze week was er een hele speciale gast bij ons op bezoek. Het was Tito de clown uit het Circus Rondo. Maar Tito was een heel speciale clown. Hij was niet alleen clown maar ook leeuwentemmer.
Het enige probleem was wel dat zijn Leo de leeuw verdwenen was. En daar was Tito de clown heel droevig van.
Samen met de klas hebben we gezocht naar Leo de leeuw.

Tito de clown.
Onze hoedjes van vorige week waren nog niet helemaal klaar. Na het beschilderen werden de hoedjes versierd met heel veel kleurtjes en vormen. 
Versieren van papierhoed.
Tito had ook vele hoedjes mee vanuit zijn circus. Zoals je hier kan zien werden er ook strikjes en bloemenkettingen aangetrokken. De verkleedkleren hadden veel succes.

Verkleden met hoeden,strikken, enz.
Tito had ook speciale leeuwenpakken mee voor de kleuters. Zo konden ze ook even leeuw spelen. Sommige waren acrobatische leeuwen andere waren dan eerder kwade leeuwen.
 
Verkleden in een leeuw.
Iedereen heeft ook zijn eigen leeuw gemaakt. Deze ene had een grote, de andere een kleine leeuw. Zoals je wel kan zien waren er veel verschillende leeuwen.
 

Knutselen van een leeuw.

Als alle leeuwen klaar waren hebben we het verhaal van "Tito de leeuwentemmer" in het echt gespeeld. Dansen op vrolijke muziek, kruipen door vurige hoepels, leeuwen laten rollen op de grond en lopen met de leeuw achter Tito de clown.
Tito de clown heeft dit verhaal helemaal meegevolgd op de rug van de juf. Zowel de juf als de kleuters hebben hiervan genoten. 

Bewegingsverhaal: "Tito de leeuwentemmer".

Liedje:

Clowntje
Clown-tje, kun je ho - ren?
Clown-tje, kun je zien?
Clown-tje, kun je lo - pen?
Tel dan maar tot tien! één, twee, drie, vier, vijf, zes,
ze - ven, acht, ne - gen, tien.

Ik heb een clown - tje ge - zien!


Wie weet komt er deze week weer iemand op bezoek!

Hoeden en petten

Iedereen had een mooie hoed of pet mee gebracht naar de klas. De ene had een mooie roze pet, de andere een stoere cowboy hoed. In ieder geval er waren veel verschillende hoeden en petten.

Experimenteren met hoeden en petten.
Maar experimenteren met hoeden en petten is niet het enige wat we hebben gedaan. Met stukjes krantenpapier en behangerslijm hebben we zelf een hoed gemaakt. Eerst plakten we de stukjes krantenpapier op de buitenkant van een plastieken kommetje en lieten we dit drogen. Daarna schilderden we het papierhoedje in een zelf gekozen kleur.

Eerst plakken, dan drogen en als afwerking schilderen en versieren.
 Hier zie je het resultaat van al de gedroogde papierhoedjes. De ene heeft een kleine hoed, de andere een hoge hoed.

Papierenhoedjes.

Deze week was Tatiane jarig. Ze werd 4 jaar en dat werd gevierd met een grote lekkere taart. Je kan alvast zien hoe de andere kindjes smullen van de lekkere taart.


Tatiana, 4jaar.
 De nieuwe hoek van vorige week heeft veel succes in de klas. De kleuters gaan meer in boekjes kijken en kunnen uitrusten in de snoezeltent.

Genieten van boekjes en hunzelf.
 
Naaien met een plastiekendraad.
De juf had ook een nieuw spelletjes gemaakt over verschillende mensen met verschillende hoeden en petten. De kleuters kregen een persoon die een bepaald beroep uitoefende en ze moesten de bijhorende hoofddeksels zoeken en boven het hoofd van die persoon kleven. Zo kreeg de heks een heksenhoed, de politieman een politiepet, enz.

Welke hoed/pet past bij wie?
 De kleuters knipten eerst alle hoofddeksels uit en kleefden deze nadien bij de juiste persoon. Dit is een verwerking op het spelletje van de foto hierboven.


Knippen en plakken van hoeden op de juiste persoon.

Volgende week komt Tito de clown langs in de klas. Hij gaat ons waar meer vertellen over het circus en het temmen van een grote leeuw.




Ik heb je lief...

Hebben jullie al die liefde ook gevoeld deze week net zoals wij!
In ieder geval hebben wij zeer hard genoten van de groepsknuffels, kriebeltijd en het extra hoekje in de klas(snoezelhoek).

Maar eerst zijn we gestart met het kleuren van hartjes voor onze klas te versieren. Dit was een idee van Jules! Hij had allemaal hartjes gemaakt voor zijn mama en papa. Dus hebben wij ook hartjes gemaakt voor in de klas.
Versieren van hartjes.
Hier zoeken de kleuters de andere helft van het hartje. Als ze een half rood hartje hebben moeten ze het andere rode hartje zoeken en plakken ze dit op het velcrobord. Er zaten ook moeilijke hartjes tussen; gestreepte, stipjes, enz... De kleuters moesten dan goed letten op het patroon en de kleur van het hartje.
Zoek de wederhelft.
De nieuwe hoek in de klas; onze snoezelhoek. Hier kunnen de kleuters even uitrusten en rustig een boekje lezen. Sommige namen het rusten wel hel serieus;-)!
 
Snoezelhoek!
Uitprikken van papierhartje. Deze uitgeprikte hartjes hangen momenteel bij jullie thuis op de firgo of ergens anders. Ze hebben dit alvast heel geconcentreerd uitgeprikt. Hier staken ze een tongetje uit voor precisie!
 
Uitprikken van een hartje.
Een rustig moment inlassen in de klas is soms wat moeilijk maar met een pluimpje en sfeervolle muziek kwam de rust vanzelf. Ze genieten ten volle van de zachte pluim op hun huid.
 

Kriebeltijd moment!

Deze week stond er ook een toneel op het programma. Dit toneel ging over dozen; een afsluiting op vorige week.
Het waren 2 vrouwen die vanalles deden met grote en kleine dozen. In de doos gaan zitten, erop, eronder, noem maar op. Voor de kleuters was dit iets herkenbaar naar vorige week.

Toneelvoorstelling: Dozen.
  Hierbij sluit ik af met vele zoentjes van jullie kapoentjes.

 Versje:

Neuze, neuze
vind ik reuze.
Van gekriebel word ik gek!
Maar het liefste sla ik mijn armen
rond... je ... nek!

Dozen

Het begin van de week begon wat ongelukkig. De juf was afwezig en de kinderen hadden zoveel dozen meegebracht dat er geen weg mee was.
Maar gelukkig kwam de juf donderdag terug naar school om met al die dozen iets te doen.

Het belangrijkste was wel dat de kleuters heel veel geexperimenteerd hebben met de dozen. Dit kan je hier wel goed zien. Ze zitten in, op, liggen zelf in de dozen en nog zoveel meer. In ieder geval het was een echt dozenparadijs in onze klas.

Spelen met dozen.

Zitten,liggen, rusten in een doos.

De dozen worden een bed, een boot, een glijbaan!

Dozen die hoofddeksels worden.
Er waren ook hele grote dozen in de klas en die hebben we samen omgetoverd tot een huis voor Jules. Zoals je wel kan zien heeft Jules zijn slaapplekje in het huis al gevonden.

Huis van Jules
Met de andere dozen werd er volop geknutseld. Eerst werden er mooie kleuren opgeschilderd en nadien werden de dozen versierd met kurk, stof, touw,... allemaal wegwerpmaterialen. Dit leidde tot mooie resultaten. Zo maakte Hérve van zijn doos een computer met heel veel knopjes.
 
Schilderen en beplakken van de dozen.
 De week werd afgesloten met een dozenspektakel. De peuters van de onthaalklas kwam gezellig bij ons in de klas om samen te genieten van het spektakel. Maar wat heeft juf Elodie toch op haar hoofd... het is een doos!
Die juffen doen soms wel eens gekke dingen.

Dozenspektakel.
 versje:

Ik bouw een huis,
een heel hoog huis.
Deurtje toe,
deurtje toe.

KIEKEBOE!